Boek

"Het Gouden pad

van de Haas"

Samenvatting

Hoe een lieve, nieuwsgierige, bange, onzekere haas op avontuur gaat met zijn witte bloem als raadgever.

Hij leert belangrijke levenslessen door over het Gouden Pad te lopen. Zo krijgt hij een andere kijk op het leven en leert hij te luisteren naar de stem van zijn hart en zijn intuïtie te volgen. Daarmee bereikt de haas totale vrijheid.

Een prachtig boek voor iedereen!

Het tot stand komen van het boek

Ik heb met passie en liefde dit boek getekend, ingekleurd en geschreven.

De figuren en de natuur in dit boek brengen de zoektocht die ik heb doorlopen tot leven. Ik hoop hiermee een zaadje door te geven, een zaadje dat door iedereen kan worden geplant.

Een prachtig boek, met vele wijsheden op een eenvoudige manier geschreven wat voor iedereen begrijp baar is. Met 76 kleurillustraties en een luister – CD.

Lovende woorden

76 Kleur illustraties

1 Beeld vertelt meer dan 1000 woorden! Laat u door de handgetekende kleur illustraties meevoeren in het verhaal van het wonderlijke pad van de onzekere haas.

Recensie vakblad Paraview

 

Mei 2018 – Jaargang 21 Nr. 1

Het Boek zit vol prachtige symboliek, verdeeld over een aantal korte hoofdstukken die telkens een thema aansnijden ; “het is tijd”, “Op pad staan aan het begin van de reis” en “de reis waarin de Haas goed leert luisteren naar de natuur”. Vogels vliegen met hem mee om de weg te wijzen, die staan symbool voor vrijheid. De witte bloem begeleidt hem als zijn innerlijke stem, vergeet niet om op jezelf te vertrouwen.

In een reis vol zinnebeelden ga je het avontuur tegemoet. Begeleid door metaforen en beeldspraak, stap je door een deur naar een andere wereld en leer je de lessen van de maan, een moestuin of een poes. Je komt erachter dat je geen masker hoeft te dragen omdat de ware natuur de mooiste is. Je beseft dat de wereld niet zwart-wit is, dat je moet leren luisteren om dat te begrijpen.

 

 

Je leert weer dat er een wereld vol met boeken is , maar dat wijsheid niet daaruit kan worden gehaald. Dat water reinigt een sterke trotse appelboom ook als een teer zaadje is begonnen en dat madeliefjes je innerlijk kunnen openen. Alles wat we al weten, maar wat zo duidelijk wordt wanneer we aan dat einde onze les hebben geleerd, dan mag je naar huis.

Eenmaal thuis kan je het boek nog een keer lezen, steeds weer en steeds op een andere manier. Omdat je er telkens weer iets nieuws uit kan halen, transcendeer je steeds verder. Maar ook wanneer je even niet wil leren kan je het openslaan en genieten van de 76 prachtige illustraties waar heel veel aandacht is besteed aan de vormgeving. Aan het einde van de reis wacht er vervolgens ook nog een mooie luister-cd. Kortom het prikkelt de zintuigen aan alle kanten en verwelkomt iedereen om op verschillende wijzen het hart open te zetten.

 

Voorlees momenten

Telkens weer even verwonderd als geinspireerd zie ik de kinderen aan wie ik voor mag lezen over het gouden pad van de haas. Zoals ik ook zelf mocht ervaren toen ik voor het eerst kennis mocht maken met zijn bijzondere reis.

Het is mogelijk om Yvonne voor te laten lezen bij u op locatie en tevens kennis te maken met de wonderlijke beelden die inspiratie waren voor de tekeningen in haar boek.

bank IBAN NL76RABO 032 132 87 44  BIC RABONL2U    KVK nr. 655 95 777    BTW nr. NL087788366B02

© 2018 Yvonne Flipse - All rights reserved